Ingredienser
100g vit marsipan
Lite röd marsipan
Blockchoklad
ev. Kristyr till ögonen
Gör såhär:
1. Forma marsipanen till en rund slät kula. Det får inte vara några sprickor.
OBS!! Spara 8g till öronen (4g per styck)
samt 4g till knorren.
2. Forma marsipankulan till en droppe. Det gör man lätt genom att pressa lite extra längre ned i handflatan, så att den spetsiga sidan kommer nedåt. Den ska vara ca 10 cm lång. |
4. Markera två näsborrar. Forma den röda marsipanen till ett klot. Placera detta i gapet på grisen. |
5. Gör ett ordentligt hål i rumpan på grisen. |
7. Gör sedan två rejäla hål till öronen.
Ta sedan 8 grams biten och dela på två. Rulla till klot och forma sedan bitarna så de är konformade åt båda hållen, tryck ner ena konen i hålet. Pressa den andra konen lite lätt mellan tummen och pekfingret och forma till ett öra. Det är lättast att rulla en i vardera hand, trycka i och forma båda öronen samtidigt. Precis som med knorren är viktigt att öronspetsen lutar lite framåt som är ännu ett tecken på en glad gris!
8. Ögonen - om man inte har redskap
kan man dela ett sugrör som man kan markera
ögonen med.
9. Markera benen och skinkorna.
10. Njut av din fina gris som du har gjort!
Doppa bakdelen av grisen i choklad.
Man kan även spritsa kristyr till ögon
och försiktigt lägga en liten choklad prick
mitt i ögat! Sen är de klarrt!
Det blev ju en super söt gris! (:
SvaraRaderaTack! :)
SvaraRadera