Ingredienser
450g Mandelmassa
3 st äggvitor
1,5 dl strösocker
Smörkräm
400g rumsvarmt smör
2 dl äggvita (ca 5 st)
5 dl florsocker
Kakao efter smak
Garnering
300g mörk blockchoklad
Gör såhär
1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175°C. Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa ihop. Fördela i mandelmassan lite i taget och vispa till en jämn smet.
2. Spritsa ut smeten. Det ska bli ca 30 stycken bottnar. Baka av i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna. Frys in bottnarna en stund så lossnar dom lättare från bakplåtspappret.
3. Vispa smöret till smörkrämen pösigt.
4. Vispa äggvita och florsocker över vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret. Smaksätt med kakao.
5. Stryk upp undersidan av biskvibottnarna med smörkräm med hjälp av en sked. Ställ in dom i frysen en stund före chokladdoppningen.
6. Smält chokladen i mikro eller vattenbad. Doppa biskvierna så att man inte ser smörkrämen. Låt dom stå i kylen en stund innan servering. Biskvierna går även jättebra att frysa in.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar