tisdag 11 december 2012

Frozen Cheesecake.. 

Ingredienser 
3 st ägg
1,5 del strösocker 
2 tsk vaniljsocker 
3dl vispgrädde 
200 gram philadelphiaost 
ca 10 smulade digestivekex
3 msk av pressad citron 



GÖR SÅ HÄR
  1. 1. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast att du kan vända bunken upp och ner.
  2. 2. Vispa äggulorna till en pösig smet tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan philadelphiaosten och vispa försiktigt ihop den i smeten.
  3. 3. Vispa grädden i en separat bunke, den ska vara ganska fast. Vänd sedan försiktigt ner grädden i äggvitorna.
  4. 4. Rör försiktigt ner smeten av äggulorna i äggvitorna. Tillsätt samtidigt citronsaften. Det går även bra att tillsätta skal från en riven citron.
  5. 5. Lägg hälften av de smulade digvestivekexen i botten på en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och strö sedan resten av digvestivesmulorna.
  6. 6. Ställ in i frysen och låt kakan stelna i fem timmar. Tag fram kakan en halvtimma innan servering. Servera gärna med lite bär.
Serveringsförslag: hallon, jordgubbar, blåbär 



1 kommentar: