Ingredienser
3 st ägg
1,5 del strösocker
2 tsk vaniljsocker
3dl vispgrädde
200 gram philadelphiaost
ca 10 smulade digestivekex
3 msk av pressad citron
GÖR SÅ HÄR
- 1. Separera äggvitorna från äggulorna. Vispa sedan äggvitorna till ett fast skum. Skummet ska vara så fast att du kan vända bunken upp och ner.
- 2. Vispa äggulorna till en pösig smet tillsammans med sockret och vaniljsockret. Tillsätt sedan philadelphiaosten och vispa försiktigt ihop den i smeten.
- 3. Vispa grädden i en separat bunke, den ska vara ganska fast. Vänd sedan försiktigt ner grädden i äggvitorna.
- 4. Rör försiktigt ner smeten av äggulorna i äggvitorna. Tillsätt samtidigt citronsaften. Det går även bra att tillsätta skal från en riven citron.
- 5. Lägg hälften av de smulade digvestivekexen i botten på en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och strö sedan resten av digvestivesmulorna.
- 6. Ställ in i frysen och låt kakan stelna i fem timmar. Tag fram kakan en halvtimma innan servering. Servera gärna med lite bär.
Den vill jag smaka =)
SvaraRadera